Alle diensten | Succesvol veranderen

Succesvol veranderen

Tom Peters gelooft in permanente veranderingen en dat bedrijven beter 'overleven' in een veranderende omgeving als ze voldoende veranderkracht en aanpassingsvermogen hebben. Dit is overigens ook de conclusie die Darwin trekt in zijn 'Origin of Species'. Het zal bedrijven uiteindelijk succes opleveren als ze open staan en vernieuwing kunnen omarmen.

Om veranderkracht te ontwikkelen moet de organisatie terug naar de kern of 'reden van bestaan'. In een veranderende markt kan minder worden gesteund op procedures en vaste structuren. Er moet 'losser' worden georganiseerd en de kracht van de organisatie moet dieper uit het fundament van de organisatie worden geput. Omdat de hiërarchie in belang afneemt en 'bekende' structuren deels wegvallen, is vertrouwen en leiderschap essentieel als compensatie voor minder structuur en zekerheid. Deze shift is in hiërarchische organisaties of branches met veel wet- en regelgeving moeilijk te maken. Het is echter essentieel om verandersnelheid en beweeglijkheid te ontwikkelen.

ADD ondersteunt het proces om de organisatie sterker in haar fundament te verankeren en evenwicht te houden tussen structuur/stabiliteit en veranderen/loslaten. ADD biedt hiervoor kennis en een technologisch samenwerkingsplatform om de veranderkracht te vergroten en meer vertrouwen en comfort te krijgen bij het versnellen van veranderprocessen.

ADDstrategie

The art to create strategy.